We zijn heel trots op het feit dat wij co-producent waren van de voorstelling Victory die door Maas theater en dans is geproduceerd. Daarnaast is Diana – samen met Dorine van IJsseldijk – verantwoordelijk voor de scenografie van de voorstelling en heeft Hedi de productieleiding en tourbegeleiding voor haar rekening genomen.

Over de voorstellingMF©PhileDeprez7385
Je mist een deadline. Je wordt in de steek gelaten. Je vergeet iets belangrijks. Je leven is vol kleine en grote mislukkingen. De wereld om ons heen kent vooral winnaars en opvallend weinig verliezers. We leren te stralen, te scoren, maar falen is moeilijk. Daar schamen we ons voor en soms liegen we het weg. Als er iets fout gaat verdwijnt ons zonnige zelfbeeld, en dat kunnen we niet delen met anderen, Instagram, de wereld.

Victory is een fysieke theatervoorstelling over falen. En over dat durven laten zien. Kunnen we eerlijk zijn over wat we voelen? Kan iets dat negatief lijkt, verandering en groei teweeg brengen? We houden van leedvermaak, maar kunnen we ook lachen om onze eigen fouten? Typische faal-symptomen worden in beweging omgezet, en wat te denken van stotteren, botsen, vals zingen, slechte grappen vertellen, vallen en weer opstaan.

In een mix van dans, theater en slapstick vallen vier performers en een muzikant in een razend tempo van de ene in de andere mislukking. Komisch treurig en geleidelijk aan zelfs wanhopig pijnlijk. Fouten worden groots gevierd en er wordt steeds mooier en virtuozer gefaald.

Speellijst (vrije voorstellingen)

2018
Zaterdag 3 nov (prem) 20h15 Maas Podium Rotterdam
Vrijdag 9 nov 19h30 De Krakeling Amsterdam
Vrijdag 16 nov 20h30 De NWE Vorst Tilburg
Donderdag 22 nov 19h30 Toneelschuur Haarlem
Woensdag 28 nov 20h30 Theater INS BLAU Leiden
Donderdag 29 nov 19h30 Schouwburg Hengelo Hengelo
Woensdag 12 dec 19h30 AINSI Maastricht
2019
Dinsdag 15 jan 19h30 Theater aan het Spui Den Haag
Woensdag 16 jan 19h30 Compagnie Theater Amsterdam
Donderdag 24 jan 20h00 De Lieve Vrouw Amsersfoort
Donderdag 31 jan 20h30 Stadsschouwburg Utrecht
Woensdag 13 febr 20h15 Maaspodium Rotterdam
Donderdag 14 febr 20h15 Maaspodium Rotterdam
Vrijdag 15 febr 20h15 Maaspodium Rotterdam
Zaterdag 16 febr 20h15 Maaspodium Rotterdam

Credits
Concept, choreografie, regie: Cecilia Moisio
Met: Yulia Kalinchenko, Kiyan Khoshoie, Serano Pinas, Katarzyna Sitarz en Marlon Penn (live muziek) Understudies: Shannon Andrea Belotti, Catarina Ribeiro, Tijmen Teunissen
Composities: Marlon Penn
Soundscapes: Joni Vanhanen
Ontwerp scenografie: Cecilia Moisio
Uitvoering scenografie: Diana Roos, Dorine van IJsseldijk
Video, lichtontwerp: Mark Thewessen
Productieleiding: Hedi Legerstee
Artistiek assistent / repetitor: Erin Harty
Co-producent: Hit Me Productions
In samenwerking met: Stichting Cecilia Moisio
Campagnebeeld: Roosmarijn Knijnenburg
Video: Thomas Bos
Scenefotografie: Phile Deprez

Maas theater en dans wordt structureel gefinancierd door Gemeente Rotterdam en Ministerie OCW. Dansproducties bij Maas worden structureel mede gefinancierd door het Fonds Podiumkunsten. Victory is mede mogelijk gemaakt met steun van Fonds 21, Gemeente Rotterdam, Prins Bernard Cultuurfonds / Aurora Fonds, Janivo Stichting en Stichting Elise Mathilde.

Met dank aan: Ableton en Gibson.