Campagnebeeld De Meiden DSC02394 copy_Chris RudzTwee actrices willen maar één ding: de iconische dienstmeisjes Claire en Solange spelen in De meiden van Jean Genet. Een stuk waar twee dienstmeiden de klassenongelijkheid niet langer accepteren. Het grote struikelpunt? Het grootste toneelgezelschap van Nederland heeft de exclusieve rechten om het stuk op te voeren; en dus gaan deze rollen wéér naar gevestigde actrices en niet naar twee theatermakers aan het begin van hun carrière.

Via een dwingende strijd proberen zij te ontkomen aan hun uitzichtloos lot. Met fysiek geraas, zwetend gezwets en tegen de muren op stuiterend broeden zij op een eindoplossing: een masterplan om het systeem te veranderen. Of is opgeven, braaf zijn en bitter sterven de enige optie?

Twee meiden op zoek naar de maakbaarheid van dit bestaan. Want als het leven zo maakbaar is, welke reden hebben wij dan om niet te zijn waar we willen zijn?

Speellijst ChopChopBangBang

In voorjaar en zomer van 2016 was de korte versie van ChopChopBangBang al te zien op Springplank Festival, Dood Paard Week, Theater aan de Maas en op Theaterfestival De Parade.

2016

20-okt 21h00 première Theater Walhalla Rotterdam
3-nov 20h30 VST Oostblok Amsterdam
4-nov 20h30 VST Oostblok Amsterdam
28-nov 12h30 VST Concordia Enschede
7-dec 20h30 VST Schouwburg De Lawei Drachten
15-dec 20h30 VST Theater Kikker Utrecht
16-dec 20h30 VST Theater Kikker Utrecht
22-dec 19h00 VST SSBA salon Amsterdam
23-dec 19h00 VST SSBA salon Amsterdam

2017
DeMeiden speelden nog 10 extra voorstellingen in Theater Bellevue in Amsterdam!
Van 17 t/m 28 januari van dinsdag t/m zaterdag elke middag om 12h30

Wie zijn die meiden?
Drie net afgestudeerde, jonge, frisse meiden (twee actrices en een DSC01739_low_Chris Rudzschrijfster/dramaturge) maken onder begeleiding van Gerardjan Rijnders een voorstelling. Zij werken vanuit improvisaties, teksten, choreografie en muziek aan een frisse, rauwe, brutale, actuele, vrouwelijke en vooral bevlogen voorstelling.
Linda Lugtenborg en Annemieke Ros studeerden in 2014 af aan het RITS in Brussel (Master of Drama). Linda won met haar afstudeervoorstelling Methamorphosen Het Debuut op het ITs festival en speelde de voorstelling deze zomer op De Parade. Annemieke gooide hoge ogen met haar rol in Romeo en Julia onder regie van Simon de Vos bij Het Paleis in Antwerpen. Het leverde een Cutting Edge Award op en vele sterren in de recensies.
Nog vóór haar afstuderen in 2014 aan de HKU Writing for Performance won schrijfster Helena Hoogenkamp de El Hizjra Literatuurprijs, werd haar theatertekst A Garden in Hell geselecteerd voor Interplay Europe 2012 en Women Playwrights International Conference 2012 en werd haar gedicht De Verpester genomineerd voor de Turing Gedichtenprijs. De monoloog Alle plaatsen waar ik naartoe wil bestaan niet waarmee ze afstudeerde werd genomineerd voor de ITs Ro Theater Award.

Boekingen via Hit Me Productions voor seizoen 2016-2017
Mail naar info@hitmeproductions.com of bel ons: 06-22 99 85 43

Genre: Fysiek theater

Concept, Spel, Tekst: Linda Lugtenborg & Annemieke Ros
Tekst, Dramaturgie: Helena Hoogenkamp
Eindregie: Gerardjan Rijnders
Advies: Sanya Schreuder
Lichtontwerp: Tjalling Heijkoop
Techniek: Jaap Schledorn
Publiciteit: Paul van Loon
Vormgeving: Thomas Overweg
Fotografie: Chris Rudz
Producent: Hit Me Productions –
Hedi D. Legerstee & Diana Roos

Ondersteund door: Gemeente Rotterdam, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Lira Fonds

Met grote dank aan: Evites Ballet- en Dansschool – Eva Szczygielska, OT Theater, Hofplein Rotterdam, Lucie Petrušová, Studio de Bakkerij, Midwintertimmerwerken, Vegro